VH18-017-0421 / virtuaalihevonen

Wyat One In A Melon

5-vuotias shetlanninponi, ori

syntynyt 09.06.2018, ikääntyy seuraavan kerran 09.12.2018

musta, 101cm korkea

kasvattanut Wyat Shetlands

omistajana Jemman Ravitalli, VRL-14618

tilamme maskottiponi, kisaa valjakkoajossa

tasolla noviisi

Russit, ne viel menköön ku ravaavatki. Mutta että perkele maskottiponi? Mitä turhuutta! Kyllä mä siitä mieleni ilmasin, mitää perhanan maskottia tänne tarvita, eiköhän Luukkaassa ollu tarpeeksi. Vaan ei, yks iltapäivä odotti pihalla elvistelevä shetlanninretale.

Näin taisi tuumahdella selvästi Jemman hankintaan tyytymätön Jape ponivarsan astellessa määrätietoisesti omistajan elkein trailerista se kaunis ilta tallipihalle ravureiden pöllisteltäväksi; vaan eipä meidän Melonia - tai Muiskua, Muikkusta, Mussukkaa (valitkaa itse) - haitannut suomenhevosten utelias hörähtely, päin vastoin, tuntui tämä juuri ja juuri metrin ylittävä poniorii kasvavan niiden mittoihin pörhistellessään soralla. Ja sepä oikeastaan kuvastaakin Melonia parhaiten; pörhistelevä, isoegoinen tapaushan kyseessä on, onneksemme suht kiltti semmoinen. Mitä nyt jekkuja sillä on aina jemmattuna takataskuun. 

Hoitaessa Meloni on taatusti niin helvetillinen tapaus puunata ja laittaa kuin jo ajattelet; Meloni karkaa harjan alta, juurtuu jaloistaan kiinni maahan. Meloni jykertää riimunarua, Meloni muiskauttaa hampaiden kanssa persposkista. Meloni tekee oikeastaan ihan kaikkea, mitä voi keksimällä keksiä, ja jopa keksimättömänkin. Mustan ponin kanssa tarviikin reilusti rohkeutta, samankaltaista jääräpäisyyttä sekä itsekeskeisyyttä, että sen kanssa saa hommat luistamaan - ja monesti tämäkin on ihan tähtien asennosta, tuulensuunnasta ja sen omista valonväläyksistä kiinni. 

Talutellessakaan ei arki sen helpommaksi muutu; pojankloppi tempoo joka suuntaan yhtä aikaa, pysähtyy äkkiseltään ja muuttuu patsaaksi, tai esittelee hienoimmat pystyynnousunsa siihen hetkeen asti. Mikäli Melonin saa kulkemaan suht suoraan kohti menosuuntaa, voi palkita itseään pullalla kahvin kanssa. Matkalla saa kuitenkin varautua turhaan pörhistelyyn sekä isotteluun ravurioreillemme, sekä ponin keimailuun tammoille. Erityisesti suomenhevosille, jotka kohtelevat Melonia, mutta eipä se oripojan ihastusta vaimenna.

Sukutaulu

i. Once & Future King Dei KTK-II 2 Star Prospect

ii. Arise Sir Ryan Dei KTK-III x ie. Berries & Queens Dei KTK-II

iii. Samuel VIR MVA Ch KTK-III SHLA-I VVJ-I x iie. Tsaminamina v.d. Zambo VIR MVA Ch KTK-II x iei. Rafael Empire VIR MVA Ch KTK-II x iee. Blueberry Hop VIR MVA Ch KTK-I YLA2

e. Wyat Ice Cream Socialism KTK-III SCh-RD 2 Star Prospect

ei. Mangon Diamond Dust x ee. Blushing Bride MO KTK-III KRJ-I 2 Star Prospect

eii. Hassan Dust KTK-II x eie. Mossbank Dim Light x eei. Riverside Bellboy x eee. Maywell Cecilia

tarjolla jalostukseen 3-polvisille shetlanninponitammoille.

o/t. nimi / 00.00.0000 / emä / omistaja

Kisakalenteri

07.07.2018 Valyrian Shetlands / epävirallliset rotunäyttelyt / EmmiN. / IIIp., 08/08, +1p SHLA-tilaisuuteen

valjakkoajo 03 sijoitusta, 00 voittoja

11.10.2018 Kaihovaara / noviisi kestävyyskoe yksilöille / 05/30

15.10.2018 Kaihovaara / noviisi kestävyyskoe yksilöille / 03/30

30.10.2018 Kaihovaara / noviisi kestävyyskoe yksilöille / 03/30

Päiväkirja

00.00.2018, merkintä, kirjoittaja

teksti.

ulkoasu & sivuston tekstit © VRL-14618

virtuaalitalli - a sim-game stable

tutustu myös Tazen Trotters (lv)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now