Sotamaalauksen Kellonsoittaja

1-polvinen suomenpienhevosori

punarautias, 147cm korkea

syntynyt 09.05.2020, satunainen ikääntyminen, nyt 3-vuotias

kasvattaja Sotamaalaus

omistaja Lyyti Pientare (VRL-14618)

asuu Sotamaalauksessa
 

yleispainoitteinen

ratsukoulutus aloitettu

kouluratsastuksessa tavoitteena Helppo B

esteratsastuksessa tavoitteena 80cm

kenttäratsastuksessa tavoitteena harrasteluokka

ei vielä mainittavia saavutuksia ☆

Arvotut luonteenpiirteet:

Perusluonteeltaan rohkea: "Mä kohtaan kaiken joka tulee mun tielle!"
Omituisuus 1: Roikottaa kieltä ulkona suusta ratsastettaessa
Omituisuus 2: Inhoaa pesemistä, litistää pesijän seinää vasten ja lopulta pesijä on märempi kuin hevonen
Pahin pelko: Kanit
Laumassa käyttäytyminen: Seuraaja, iloisesti asettunut lauman keskelle.
Hevonen vastaan ihminen: Juoksee mielellään karkuun laitumella
Lempiruoka: Maustekurkku
Jos voisin puhua, suosikkisanontani olisi: “On se vaan niin helppoa jujuttaa ihmisiä…”

Galleria

Suku

Kentsulla on 1-polvinen suku.

isänisä Hittolainen evm sph sysrt 145cm

isä Halavattu sph prt 145cm

isänemä Liirumlaarum evm sh trt 151cm

emänisä Saiturin Kelloseppä evm sph prt 146cm

emä Juorukello sh prt 150cm

emänemä Juoruakka evm sh vrt 149cm

Kentsu ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

Kalenteri

kouluratsastus

00 sijoitusta, joista 00 voittoja

pvm paikka - luokka - sijoitus

esteratsastus

00 sijoitusta, joista 00 voittoja

pvm paikka - luokka - sijoitus

kenttäratsastus

00 sijoitusta, joista 00 voittoja

pvm paikka - luokka - sijoitus

Päiväkirja

11.05.2020 päiväkirjamerkintä © omistaja

Sotamaalauksen Sanni, ruusujärveläinen suomenhevoskasvattaja rautaisella asenteella ja bilehileen maineessa. Ihan toista kuin haukiputaalainen Lyyti, kaksi ja puoli vuosikymmentä nähnyt puskatason suomenhevosharrastaja, joka vietti iltansa mieluusti mökin rantasaunan portailla ypöyksin ihastellen kotimaista hevoskauneutta kesälaitumen laitamia kärkkyvien hevosten muodossa. 

Näiden kahden tapaaminen oli yhtä todennäköinen kuin haukiputaalaisen kotihiiren ja ruusujärveläisen hevimimmin voi odottaakaan olevan.

Uutenavuonna Lyyti oli kuitenkin viimein saatu houkuteltua muutaman ystävättärensä ja vodkashotin avustuksella Oulun yöelämään. Torinrannan kautta päästiin Hukkaan hakemaan ystävättären tyttöystävä ja sieltä jatkettiin Pataässään, jonne mentäessä humalatila oli nousukiidossa hävittäjäkoneen lailla. Jossain tanssilattian tuolla puolen, tarkemmin ottaen etuovien vasemmalla puolella, Lyyti kyhnötti raikkaassa talvi-ilmassa päätä selvittämässä energistä tanssihyppelyä seuranneena, kun ulos hortoili fysiikan lakeja uhmaava piikkikorkoinen nainen. Lyyti tunnisti päällisin puolin naisen lappalaiseksi Sanniksi, ja vaikka normaalisti ujo tyttömme ei kuuna päivänä olisi varmaan edes heitä heittää, päätti meidän humalainen haukiputaalainen tervehtiä nyt miehensä kylkeen liimautunutta naikkosta.

Seuraavan aamun Lyyti vietti posliinia halaten ja sohvalla torkahdellen pahan olon velloessa vatsanpohjaa ja päänsäryn viillellessä ohimoilla. Sanni ja tämän miesystävä, Sam, puolestaan rohkeasti hörppivät jo kahvia, joskin hitaaseen tahtiin, Sanni aurinkolasit silmillä ja Sam puoliksi unessa.

Lyyti oli oletetusti joskus yöllä tarjonnut majapaikkaa loput porukastaan hukanneelle kaksikolle, ja joskus yön pikkutunneilla taksi oli huristellut kolmikon keskenään takaisin Lyytin peritylle kotitilalle. Sanni oli kai sanonut jotain sen näyttävän ihan Sotamaalauksen kotiladolta Samin kantaessa naistaan enemmän ja vähemmän sylissään vierashuoneen puhtaille lakanoille. 

"Nii tota, jos mä laitan viestiä ku se varsa on maailmassa? Nii voit tulla jossain vaiheessa kattomaan, pidän sulle meidän talosta vierashuoneen tyhjänä", sotamaalauksen Sanni rikkoi hiljaisuuden, jota väritti vain kaappikello tuvan perällä.

Lyyti nielaisi yllätyksen, joka meinasi karata ilmoille. Mistä varsasta tässä puhuttiin? Onneksi Sanni tuntui ymmärtävän heti, että kotihiiremme muisti oli todennäköisesti erittäin hatara edellisyön karpaloshoteista ja mintuista johtuen, ja tyynnytteli heti perään.

"Nii, mä kerroin että keväällä olis varsoja, ja sä kiinnostuit siitä mahdollisesta piekkarista. Sillä on tosi kiva suku ja kaikkee! Ajattelin vielä, jos sua edelleen kiinnostaa, voitais sopia syntymän jälkeen että tuut katsomaan sitä."

"Joo, kai mä", haukiputaalaisemme kakisteli ulos, ja kuumeisesti mietti, miten myöhemmin kieltäytyä uudesta hevosesta - neljä kansallisaarretta oli jo ihan tarpeeksi työtä, eikä siihen voitu enää ottaa viidettä. Lyyti kuitenkin päätti, että ajattelisi asiaa huomenna migreenin paukutellessa heti kovemmin otsalla ajatustyön lisääntyessä.

Ja rehellisesti Lyyti oli muutaman kerran yrittänyt tuosta tapaamisesta asti estellä hieman Sannin myyntipuheita, mutta huonolla menestyksellä - kotihiiremme ei nimittäin tiennyt, että Sannille olisi pitänyt asia sanoa ihan suoriltaan - ja toukokuun 10. päivä Lapin puhelinlinjat avattiin ja Sanni selitti innosta kimeällä äänellä, että täällä oli nyt orivarsa eiliseltä Lyytille, punainen kuin mikä ja niin pienikin, että pienmittoihin oli hyvät edellytykset. Lappalainen terästi iskuaan vielä heti perään muutamalla varsakuvalla, yltä, päältä ja alta, kertomalla miten rohkea ori oli kyseessä, kuinka se oli maailman suloisin otus ja varsakarva mitä pehmoisin. Ens viikonloppuna oli vintti valmiina, tervetuloa tervehtimään, kaikki oleellinen heti kerralla, ja mykäksi järkyttynyt Lyyti vaan hymähti kauhunsekaisin tuntein puhelimen tuutatessa jo katkeamisen merkiksi.

Seuraava viikonloppu meni siis Lapin reissulla ihastelemassa varsaa sekä sen yllättävän hapanta emää, sekä siinä ohella Kalmankaltion pubikulttuuria tukemassa, ja kotiin Lyyti lähti alustavaa varausmaksua köyhempänä.

Hoito & varusteet

☆ riimu tarhassa, opettelee luoksetuloa

☆ klipataan talvisin; loimitettava kevyttoppiksella yli -10 asteen pakkasella, fleecellä tallissa ja treenien jälkeen, mahdollisina sadepäivinä sadeloimi käyttöön

☆ajossa suojat + potkuremmi

☆vapaa heinä ja vesi, säännöstelty rehu

☆ varovaisuutta herkkuja antaessa, saattaa näykkiä

© Kirke, kiitos!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now