lila.jpg
lila2.jpg

Lily's Little Miss Morning

VH18-017-0182 * virtuaalihevonen

****************************************

virallisesti Lily's Little Miss Morning, tutummin Lila

rodultaan shetlanninponi, sukupuoleltaan tamma

säkäkorkeudeltaan 110cm, väriltään musta

syntynyt 16.04.2018, iältään 8 vuotta

painoittunut valjakkoajoon, tasolla noviisi

kasvattanut Ratsutalli Lilja / Viveka VRL-14534

omistajana Playground Ponies / Humutin VRL-14618

saavutukset

Sitä sanotaan, että ponityttö tulee aina olemaan ponityttö, vaikka sitten kasvaisikin ponikoon yli. Ehkäpä siis joku ponihistoriallinen piirre löytyi minustakin, kun näin ensimmäistä kertaa Liljan shetlanninponikasvatteja. Pörrötukkaisia, möhömahaisia, pieniä shetlanninponin alkuja oli mahdotonta vastustaa! Kevään kasvatteja oli useampi kipale, mutta erityisesti silloin paksun vauvakarvan peittämä mustanharmaa tammavarsa tuntui vetävän minua puoleensa - tai pikemmin, puskevan minua luotaan sen piilotellessa emänsä hännän alla kaukana jopa kasvattitädistään. Neiti Aamuinen tuntuikin ihan shetlanninponilta meikäläisen makuun, olihan se sellainen juro juntti alusta asti, ja paiskasimme kättä päälle milteinpä heti tarjottuani varsalle kotia. Luovutusikään päästyään Lilaksi ristitty musta puolivuotias saapui pihamaalle trailerin pohja paukkuen, ja närkästynyt ponitamma teki heti selväksi, kuka pissii ja kenen kengille...

Shetlanninponin minä halusin, ja sellaisen minä sain. Känkkäräkänokkaisen, juron ja närkästelevän Lilan, joka tekee mitä haluaa, kun haluaa, miten haluaa. Pääsääntöisesti se päättääkin haluta olla tekemättä mitään, mitä sen hoivaaja haluaa. Neiti Aamuinen tässä tahtookin ajaa jokaisen sen käsittelijän epätoivon sekä hermoromahduksen rappusille, mutta meikäläisen mielestä se on vaan persoonallisuutta se, ja kun tämä poni sitten harvoin lyökin hynttyyt yhteen immeisten kanssa, on se oikea ilo silmälle.

Kuten olettaa saattaa, Lila ei sitten yhtään tykkää mistään hössöttämisestä sen ympärillä. Monesti hampaita pääsee kiristelemään jo sitä tarhasta haettaessa, sillä tämä ponitammahan kurvaa heti korvat niskansuuntaisesti takavasemmalle, ellei ole kyseessä ruokinta-aika. Muuten kannattaakin vetää valmiiksi juoksutossut jalkaan, sillä Lilaa ei hevillä saakaan kiinni. Taluttaessa sitten puolestaan pääsee testaamaan käsilihaksiaan, sillä joskus tämä shettis vie juuri siihen tienpientareelle ruohotupsujen luo - eikä sitten liiku hetkeen minnekään.
Hoitaessa tamma tulee taatusti puhkumaan ja puhisemaan ja mörisemään aika pelottavankin kuuloisesti, sen mielestä kaikenmoinen harjoilla kutittelu, kavioiden tökkiminen tai auta armias, peseminen on turhaa shaittia, jonka voisi jättää suosiolla pois sen päivärutiineista. Teoriassa kuitenkin Lila antaa suorittaa puunaukset sidottuna ihan inhimillisesti käyttäytyen, mitä nyt välillä näykkii persposkista ohimennen. 

Ajaessakaan Lila ei kyllä päästä ohjastajaansa helpolla, ehei, vaan se saattaa juurtua paikoilleen ennen edes liikkeelle lähtöä. Sitten siinä seisoskellaan ja ihmetellään pilviä, luvataan ummet ja lammet sekä porkkanasäkillinen ennen tamman siunausta yhteistyölle. Sen jälkeen saattaakin tulla jopa kiire pidätellä tätä ponia; niin vauhdikkaasti se kurvailee eteenpäin, varmaankin juuri porkkanankuvat mielessä pyörien. Yleensä aamuisemme kuitenkin tahtoo rauhoittua muutaman kierroksen jälkeen, josta onkin hyvä aloitella päivän treenit. Tällöin Lilasta suorastaan kuoriutuu työteliäs, herkkä ja jopa kuuliainenkin shetlanninponi, joka tekee just eikä melkein.

© VRL-14618

****************************************

Pedigree

i. Lily's Little Black Beauty KTK-III VVJ-II 2 Star Prospect

ii. Ludde KTK-II SHLA-II  VVJ-III Champion VSN Champion x ie. Juliet of Yearwood KTK-II VIR MVA CH

iii. Windy x iie. Miss June x iei. Lexington of Yearwood x iee. Yasmine of Yearwood

e. Lilymoor Irene SHLA-III VVJ-III

ei. Johnny B Good SHLA-III LJP-III x ee. Caitríona

eii. Golden Invader x eie. Cute Kady x eei. Aodhagán x eee. Caoileann

Lila ottaa vastaan 2-polvisia shetlanninponioreja.

0/t. nimi / 00.00.0000 / i. nimi / VRL-00000

****************************************

Competitions

NJ - 00 näyttelyä

00.00.0000 paikka / tuomari / pisteet / sijoitus

00.00.0000 paikka / tuomari / pisteet / sijoitus

00.00.0000 paikka / tuomari / pisteet / sijoitus

VVJ - 03 sijoitusta, joista 00 voittoja

16.10.2018 Kaihovaara / noviisi koulu / 02/30

17.10.2018 Kaihovaara / noviisi koulu / 05/30

21.10.2018 Kaihovaara / noviisi koulu / 04/30

00.00.0000 paikka / taso / sijoitus

00.00.0000 paikka / taso / sijoitus

****************************************

Journal

22.04.2018, kirjoittanut omistaja, päiväkirjamerkintä

Tallin ensimmäinen liljalaisponi saapuisi tänään; puolivuotias Neiti Aamuinen, niin kuin me sitä leikkisesti jo kutsuimme. Viime näkemällä piskuinen musta ponivauva oli harmahtanut vielä paksun varsakarvan alla, mutta kasvattajatäti Viveka lupasi meille mustan tamman, joten sitähän me odotettiin. Mielessäni pyöri vaaleanpunattu kuva pienestä karvapallerosta emänsä Iran häntäjouhien alla piilossa katseilta, kuin toivoen, ettei kukaan nyt vaan sattuisi sitä huomaamaan. Sen harmiksi huomasin kyllä. 
Karsina piskuiselle Lilallemme oli jo laitettu hyvissä ajoin aamutuimaan, vaikka kello kävi tällä hetkellä lähempänä kello kuutta illalla. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin käyttämään purua alusina, olin käynyt ostamassa ponilapselle pastellinsävyisen, violetin riimun, sekä sävyssä sointuvat harjat pakkeineen. Kaipa sitä voi sanoa, että sisäinen ponityttö oli päässyt hieman irti innostuksesta puhistessa.

Traileri saapui vasta pihamaalle seitsemän jälkeen, ja autoa ajanut herrasmies naapurista kävi kai väsymyksestä valkeana peruuttamassa kiljuvan, trailerin joka seinämää paukuttelevan puolivuotiaan ulos. Lila tuijottikin siinä vaiheessa jo turpa rullalla kuskia, joka vähin äänin onnitteli poniostoksestani ja pakkautui maasturiinsa. Hieman hölmistyneenä katsoin nuutuneen miesparan startatessa autonsa takaisin maantielle kuin ferraria lähtökuopista, käsissäni hypistellen mustaa riimunarua, kunnes kuulin lorotuksen iloisen suhinan. Kesälipposten kankaan läpi varpaat alkoivat kastua, ja kaikkien suureksi tyrmistykseksi meidän ihka uus liljalainen pissi meikäläisen kengille korvat niskavilloissa kiinni ja sieraimet puhisten.

Sivuinfo

tekstit © VRL-14618

ulkoasun pohja © wix.com
virtuaalitalli - a sim-game stable

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now