top of page

Boombox Boutique

virtuaalihevonen VH19-242-0001

eurooppalainen miniatyyrihevonen, ori, hopeapunaruunikko, 85cm korkea

syntynyt 02.05.2019, iältään 6-vuotias, ikääntyy satunaisesti

näyttelypainoite, maskotti, opetettu ajolle

kasvattanut Jannike Repo, SE (evm)

omistajana Vallmo Stall, SE (VRL-14618)

ei tavoitteita, kunhan humputellaan ♡​
kantakirjaustilaisuus 20.06.2019 - 55 pistettä, ei palkittu 

Koska hyvällä tallilla on aina joku maskottitapaus - ponin, koiran, tallikissan tai vaikka kotosuomessa jopa poron muodossa - on myös Vallmossa oltava joku, joka esitellään ensimmäisenä. Leikkisästi talliväki jo kinasteli, että mikä poni sieltä tulee puoliveristen pakan sekoittamaan, ja vitsailin takaisin, että he tietävät sitten joku aamu, kun karsinassa odottaakin joku jäätävää kokoluokkaa oleva työhevonen. 

Toukokuussa 2019 selailin erään ruotsalaisen puoliverikasvattajan sivuja etsiessäni materiaalia talliin ja jalostukseen, ja tuli huomattua, että nainen kasvatti pienimuotoisesti myös miniatyyrihevosia. Ihan uteliaisuudesta selasin itseni syvemmälle minien sivuille, erityisesti tutustuen kotona kasvaneeseen nuorukaiseen, joka oli hiljaisessa myynnissä. Boombox Boutiqueta mainostettiin "reippaana, tekevänä ja ystävällisenä mininä", josta saisi varmasti kaverin kaikille kokoa, sukupuolta tai karvan määrää katsomatta. Luonnollisesti se maskotti oli siis siinä, ja aloitin kaikessa hiljaisuudessa yhteydenpidon kasvistädin kanssa. 

Toukokuun eräs aamu talliväen leuat loksuivat auki viikonlopun jäljiltä, kun eräässä karsinassa vastaan tapittikin hevonen minikoossa.

Buu herättää hilpeyttä jalojen puoliverihevosten seassa, mutta koostaan huolimatta pieni miniori ei jää kyllä huomaamatta - sen verran kovaa ääntä tämä pieni hevosotus pitää sisällään. Hopeanhohtoinen ruunikko tuleekin yleensä vastaan tallipihalla sanomaan moikat ja heipat yhtä aikaa sen livistettyä jälleen omille puuharetkilleen tarhan aitojen läpi, ja muutenkin sen yleensä löytää sieltä, missä tapahtuu - syytettävästi melkein aina jollain muotoa hälinän keskipisteestä. Veijarimaisuudestaan ja äksöniä rakastavasta luonteestaan huolimatta Buu on kuitenkin erittäin hyväntuulinen ja ystävällinen kaikkien kamuhevonen, joka osaa myös tiukassa paikassa käyttäytyä.

Buun älykkyys tekee siitä käsittelyssä joko rakastettavan tai vaihtoehtoisesti rasittavan, riippuen toki käsittelijänsä asenteesta. Välillä hakiessa Buu tulee jo vastaan ja mikäli siihen osaa suhtautua vaan naurulla, ori pääsääntöisesti antaa ottaa kiinni, koska nauru = hauskanpito. Toisinaan toki ruunikkoa saa jahdata hyvän tovin tallipihalla piirileikissä, jos mini sille päälle sattuu. Onneksi vanha kunnon porkkanalahjus on varma keino saada pienorin huomio. Tarhasta noutaessa käytetään yleensä aina tätä lahjontatekniikkaa, Buu kun varmasti ottaa ritolat ja kruisailee tarhaa pitkin esityspäällä kuin mikäkin virtaviivainen formula ilman porkkanaansa.

Hopeaharjainen mini on sinänsä ihan kiva hoidettava, sillä mitään vastustelua ori ei ole koskaan harrastanut, teki sille mitä vaan. Sukimiset, kavioiden räpläämiset ja sen semmoiset sopivat oikein hyvin minihepalle ja niistä osataan jopa nautiskellakin, ja pesuhommat venähtää yleensä pitkiksi Buun ollessa varsinainen kylpyankka - ori siis viihtyy huljuteltavana. Sen sijaan ruunikon tapa availla solmuja ja huudella vieraisiin pöytiin (suomeksi siis kiljua tammojen perään) ovat vähemmän ihania piirteitä käsitellessä. Muutenkin mini on kova puuhaamaan hoitojen aikana, mm. kaikki pyyhkeet ja sienet saavat kyytiä mikäli hammas niihin ylettää, eli kannattaa nostella kaikki kiva retuutettava pois Buun tuhoalueelta, jos ei innostu siivoamaan sienisilppua lopussa.

Buu on lähinnä maskottieläin, mutta ori on opetettu hiljalleen ajolle kevyillä kärryillä talutusajelua ajatellen. Hopeaharja myös piristää läheisen vanhainkodin arkea visiiteillään ja muutenkin ruunikkoa roudataan pitkin pitäjää jos johonkin tapahtumaan. Seuraponin viran ohella Buu kiertää näyttelyissä aina kun siihen vaan on mahdollisuus. 

Tapahtumapaikalla mini on yllättävän hyväkäytöksinen ja tilanteen vaatiessa myös vakava, kuitenkin elämänilonsa pitävä ja valpas hevosentekele, joka tutustuu mielellään kaikkiin ja kaikkeen.

© VRL-14618

Sukutaulu

Beatbox Battle

evm emh, hrn 84cm

Bloombox

evm emh, m +h-geeni 80cm

As Sweet As Honeypie

evm amh, vkkkm 78cm

Pelican evm emh hpmvkk 83cm

Roses In Bloom evm amh m 79cm

Applepie Strike evm amh vkkkm 76cm

Sweet Honey Baby evm amh rnkm 80cm

Belle Of The Ball

evm emh, prt 82cm

Noble Nimbus

evm emh prn 90cm

Beauty In A Pill

evm amh vrt 80cm

Royal Rain evm emh tprn 91cm

Nina's Ninja evm emh vprn 88cm

Oh Look A Mirror evm amh mkrj 77cm

Her Beauty Is Plastic evm amh trt 80cm

Buu on tarjolla jalostukseen.

skp. nimi / syntynyt / emä / omistaja

Kisakalenteri

11.05.2019 Söpöysnäyttelyt / sijoittui söpiksissä toiseksi, erikoismaininta kauniista ilmeestä

04.06.2019 Adina / tuomari Jannica / 05/05

08.09.2019 Penrose Shires / tuomari Miia-Maria / 06/06

Päiväkirja

00.00.0000, merkintä, © kirjoittaja

teksti.

bottom of page