top of page

Tervetuloa tuntureille!

Lapin erämaiden katveessa on hyvä kasvaa - niin vaivaiskoivujen, poronvasojen että suomenlapinkoirien. Näin ainakin uskotaan Nuotiopusun Lapinkoirissa, koiramaailmaan kesällä 2020 perustetussa virtuaalikennelissä

Nuotiopusun rotuna tähdittää pääasiassa käyttö- ja näyttölinjaiset suomenlapinkoirat, joiden kanssa pyrimme harrastamaan ja toivottavasti myös ainakin osan kohdalla meritoitumaan niin paimennuksessa että näyttelyissä. Kasvatustoiminnassa panostammekin koirien ominaisuuksiin ja jälkeläisten laatuun jatkokäyttöä ajatellen, unohtamatta rodunomaisuutta ja korrektia luonnetta. Kaikesta tästä huolimatta kasvatuksemme yhtenä kulmakivenä pidetään kuitenkin koirien soveltuvuutta kotioloihin seuralaiseksi.

Suomenlapinkoirien ohella meillä voi syntyä satunaisia kasvatteja myös suomenpystykorvissa, joskin tätä voi jo sanoa suorastaan harvinaisuudeksi.

Koiramme elävät normaaliarkea sisäkoirina, vaikkakin ne viettävät myös mahdollisuuksien mukaan omatoimisesti aikaa aidatulla pihamaalla. Kennelin maille on hankittu oma pieni porolauma eli parttio, jonka avulla harjoitamme paimennusta kotioloissa, pystykorvien kanssa paimennus on korvattu metsästyksellä. Koirat pääsevät myös ulkoilemaan päivittäin vapaasti tunturimaastossa kiinnipitoaikoja noudattaen.

Pienen esittelyn myötä toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tiluksillemme!

Humutin & koirat

bottom of page