meriitit

Mini-Madeleine

virtuaalihevonen VH19-018-0000

rautias suomenhevostamma, 160cm korkea

3-vuotias, syntynyt 01.03.2019 (ikääntyy 01.05.2019)

kasvattajana Kadon Kartano

omistajana Humutin (VRL-14618)

ennätykset 00.00,0ake / 00.00,0aly

statistiikka 00: 0-0-0-0, voittosumma 0v€

Mini-Madeleine on tilausvarsa Kadosta omasta suomenhevosoristani Naurun Tyrskästä, josta haaveilin jo jälkikasvua. Omista tammoista ei tuntunut löytyvän ihan sitä, mitä hain, joten pidin silmät auki sopivaa tammaa varten, ja Kadostahan se sitten löytyi. Mini-Marenki, rautias terävä suomentamma tuntui nappivalinnalta yhdistettynä vahvaan ja tasapainoiseen Tyrskyyn, joten Pierren kanssa laitettiin homma tulille, ja meikäläinen jäi odottamaan varsauutisia. Oria tuli toivottua, mutta rautias tammavarsa sieltä maailmaan putkahti. Kadossa vuotiaaksi asti ikääntynyt Mini-Madeleine muutti viimein lyhyen matkan päähän meille kotio, jossa jatkettiin seuraavat pari vuotta ajo-opetuksella. 

Madeleine, Madde, Mato, mitä näitä nyt onkaan. Mini-Madeleinesta tuli vähän jokaisen omalla nimellään ristimä rautias, vaan hyvinpä tuo tottelee kaikkia kutsumanimiään. Madeleine on osoittautunut yhtä herkulliseksi persoonaksi kuin nimensäkin jo viittaa - kyseessä on kiltti, pirtsakka ja sosiaalinen tamma, jonka kanssa voi touhuta vaikka ja mitä eikä huonoja päiviä oikeastaan Madolla olekaan.

Madeleine on aika mutkaton hevonen - se nauttii seurasta, viihdyttää kavereita ja ei harrasta turhaa tammailua. Sen voikin siis tarhata huoletta kenen tahansa kanssa, enemmän sitä tylsistyttää tarhailla yksin, jolloin se saattaa innostua jyrsimään aitalautoja. Hakijaansa tamma tulee puolestaan kyllä laumastakin vastaan ihan nimellä huutamalla, ja narussa suomenhevonen on oikein reippaasti etenevä, välillä hyssyteltävä mutta vieressä kulkeva. 

Madeleinen voisi hoitaa periaatteessa ihan kuka vaan - vaikka kymmenvuotias tallityttö, tamma ei pane pahakseen, seura nimittäin aina kelpaa. Rautias on oikein hellä lapsia kohtaan näin yleensäkin, joten se onkin niitä hevosia, joita meillä esitellään lapsiryhmien sattuessa vierailulle. Yleisesti Madde on leppoisa ja nopeasti sinänsä hoidettu, ja käytöstavat siltä löytyy, joten mitään erikoista runnomista, komentelua sun muuta rautias ei harrasta. Kavioiden koskettelu, vatsan alta harjailu, varustaminen, kaikki passaa!

Ajaessa Mato on osoittautunut erittäin meneväksi, mutta sinänsä nöyräksi hevoseksi, jolta ei lähde homma lapasesta eikä kattila kiehu yli oikeastaan mistään. Tamma on nopeasti oppinut ajolle, ja sillä lähdetäänkin kisaradoille nyt kolmivuotiaskautena. Mitään vakiajuria se ei myöskään tarvi, vaan rautias toimii kenen tahansa kanssa, joka nyt ajaa osaa.

© VRL-14618

sukutaulu

i Naurun Tyrskä 01.22,3a, +28 725v€

ii Naurun Myrsky x ie Lainetar

iii Napinaatti x iie Salman-Eini x iei Lammikon Hiisi x iee Savijärven Sumutar

Mini-Marenki 01.29,6a, +12 525v€

ei Tulisitko x ee Marmoriina

eii Kysymys x eie Tuli-Hillevi x eei Pedon Kiri x eee Murumani

Madeleine ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

o/t. nimi // synt. // isä // omistaja

starttikalenteri

3-vuotiskausi
00: 0-0-0-0, vs. 0v€

04.03.2019 Peräkylän rata - koelähtö hyväksytty - 01.46,2ke