top of page

Pohjoisen kansa

Vuonna 2018 jouluna Lapin laitamailta myytiin vanhaa, harmaantunutta maatilaa. Tervejärkinen ei kuuna päivänä olisi varmaan asetettua pohjamutahintaakaan siitä pulittanut, mutta uuden emännän täysjärkisyyden voi nyt muutenkin kyseenalaistaa, joten raha vaihtoi omistajaa. Vanhasta lehmätilasta rakennettiin rakkaudella hevostila asuinrakennuksineen, ja niin heräsi hyljätty mantu elohon.

Tila ristittiin kahvipöydässä Valokylän Talliksi, loistivathan tallirakennukset talvi-iltoina valaistuina kuin kartalta aikoinaan pudonnut kylä tien päässä. Karsinoihin hankittiin hevoset tyhjyyttä täyttämään, ja pian suomenratsut värittivätkin talvimaisemaa. Koska sitähän varten koko Valokylä oli hankittu. Suomenhevosia varten.

Valokylän arki on lähtenyt näistä hiljaisista alkuajoista rullaamaan leppoisalla tahdilla hevoslauman toki kasvaessa varsinkin markkina-aikoina. Pikkuhiljaa emäntä on alkanut painoittaa suomenhevosensa koulu- ja kenttäratsastusta kohti, vaikka yleispainoittuneitakin suomentaitureita saattaapi karsinoissa olla. Kasvatuksessa meillä ei kiirehditä, varsoja emäntä harkitsee sopivan yhdistelmän tullessa, tai vaihtoehtoisesti räätälöidysti tuotettuna. 

Näillä sanoilla, toivottavasti käyt peremmälle!

Humutin VRL-14618

Uutiset

Tutustu myös

28.10.2020

Remonttia pukkaa.

Virtuaalinen Ratsastajainliitto ❋ Virtuaaliset Suomenratsut


Helmiaho ❋ Ristikallio ❋ Kahmo ❋ Kaunovaara ❋ Susiraja ❋ Turmeltaja
Sotamaalaus ❋ Kadon Kartano ❋ Tuulenpesä ❋ Haavelaakso

bottom of page