Kaikki materiaali © VRL-14618, ellei toisin mainittu.
Valokylän Talli on virtuaalitalli, ja näin ollen sivuilla esitetyt henkilöt ja kuviin liitetyt tiedot ovat fiktiivisiä.

Pohjoisen kansa

Vuonna 2018 jouluna Lapin laitamailta myytiin vanhaa, harmaantunutta maatilaa. Tervejärkinen ei kuuna päivänä olisi varmaan asetettua pohjamutahintaakaan siitä pulittanut, mutta uuden emännän täysjärkisyyden voi nyt muutenkin kyseenalaistaa, joten raha vaihtoi omistajaa. Vanhasta lehmätilasta rakennettiin rakkaudella hevostila asuinrakennuksineen, ja niin heräsi hyljätty mantu elohon.

Tila ristittiin kahvipöydässä Valokylän Talliksi, loistivathan tallirakennukset talvi-iltoina valaistuina kuin kartalta aikoinaan pudonnut kylä tien päässä. Karsinoihin hankittiin hevoset tyhjyyttä täyttämään, ja pian suomenratsut värittivätkin talvimaisemaa. Koska sitähän varten koko Valokylä oli hankittu. Suomenhevosia varten.

Valokylän arki on lähtenyt näistä hiljaisista alkuajoista rullaamaan leppoisalla tahdilla hevoslauman toki kasvaessa varsinkin markkina-aikoina. Pikkuhiljaa emäntä on alkanut painoittaa suomenhevosensa koulu- ja kenttäratsastusta kohti, vaikka yleispainoittuneitakin suomentaitureita saattaapi karsinoissa olla. Kasvatuksessa meillä ei kiirehditä, varsoja emäntä harkitsee sopivan yhdistelmän tullessa, tai vaihtoehtoisesti räätälöidysti tuotettuna. 

Näillä sanoilla, toivottavasti käyt peremmälle!

Humutin VRL-14618

Uutiset

22.09.2019

Remontti. Tällä hetkellä Valokylä on remonttihuuman kynsissä ja sivut ovat enemmän ja vähemmän tomussa ja pressujen alla. Listaukset, sivut, kaikki odottavat vielä tekijäänsä, joten valitettavasti kaikki sivut eivät ole käytössä. However, stay tuned - pian pidetään avajaisia!

Tutustu

Virtuaalinen Ratsastajainliitto  Virtuaaliset Suomenratsut

☆ muita suomenhevoskasvattajia:
Helmiaho, Ristikallio, Kahmo, Taikapöly, Kaunovaara, Susiraja, Turmeltaja, Riimuvaara, Toukola, Sotamaalaus, Kadon Kartano, Tuulenpesä, Ratsutalli LiljaHaavelaakso

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now