Tähtisahrami

virtuaalihevonen

rodultaan suomenhevonen, sukupuoleltaan ori

160cm korkea, väriltään rautias

syntynyt 03.02.2018, iältään 3v (4v 03.04.2019)
rekisterissä tunnuksella VH19-018-0256

yleispainoitteinen; kisaa koulu- & kenttäratsastuksessa
tasoilla Vaativa B, CIC1
kasvattajana Valokylän Talli

omistajana Valokylän Talli, Humutin VRL-14618

meriitit

Tähtisilmän Tuike on ollut monelle jotenkin kohtaamisen arvoinen hevonen, ja kyllä itselläkin täytyy myöntää, Tuikkeessa on palaset kohdillaan. Siitä on pitänyt jättää toinenkin varsa jo pidemmän aikaa itselle, joten hieman sillä silmällä uskaltauduin pitämään silmiä auki sopivan orin varalta. Hirveän kauan en sitten ehtinyt etsiäkään, kunnes vastaan tuli palkittu Kanervarannan Sahrami, joka oli vaan niin täydellinen suomenhevoseksi kuin vaan voi, ainakin meikäläisen silmään. Siksipä tiesin heti, että jos Tuikkeesta nyt toinen varsa otetaan, tahdon sen Ramista. Onnekseni isäorin omistaja Meiju suostui ilomielin yhdistelmään, ja Tuikkeen osuessa päiville lähdimme vierailemaan Ramin luona.

Tuikkeen kantoaika tuntui puuduttavan pitkältä, ja jännityksessä ensin odotimme, oliko varsaa edes tiedossa. Ilokseni eläinlääkäri ilmoitti tarkastuksessaan, että meille saataisiin Pikku-Rami tai Pikku-Tuike. Odotus jatkui nyt nimiä mietiskellen ja sormet ristissä, että kaikki menisi loppuun asti hyvin. Lopulta helmikuun alussa rautias tähtihevosemme alkoi varsomaan erään harvinaisen kylmän pakkasyön pimeissä, ja vaikka kynsiä varmasti tuli pureskeltua eläinlääkärin ilmoitettua, ettei auto nyt lähde käyntiin ja hän ei paikalle pääse avittamaan, saattoi Tuike maailmaan rautiaan, suht kookkaan orivarsan. Meijulle lähetettiin pakkasen keskeltä kuvaviestiä ja esiteltiin vastasyntynyt Tähtisahrami.

Tuomas on tiivistettynä paketti, jossa kaikki on kohdillaan - se on lunkisti ottava suomipoika, nöyrä tekijä sekä kaikin puolin herrasmiesmäinen elämästä nautiskelija. Rautias on isänsä tavoin mutkattoman letkeä, emänsä tavoin sisältä semmoinen sosiaalinen seuralainen. Herralla ei ole oikeastaan lainkaan huonoja päiviä, sillä orille kelpaa aina seura, ruoka ja yhdessäolo. 

 

Tuomas on tarhalaisena varsinaisen hyväkäytöksinen ja yleisesti ihan orienkin kanssa toimeentuleva, sillä se ei tunne sen suurempaa halua muutella nokkimisjärjestystä tai haastaa poikia painihommiin. Yleensä rautias tarhaakin Rutun kanssa, ja kaksikko tuntuukin herättävän suurta ihastusta vierailijoiden parissa - kaksi suurta rautiasta oria harmonisesti käyskentelemässä vetää melko sanattomaksi.

Tuomaksen kanssa arki luistaa kuin vastavoideltu suksi ladulla - kiinnioton kanssa ei ole oikeastaan koskaan ollut mitää ongelmaa, ori ei pälyile ympärilleen narun päässä vaan kulkee oikein mallikkaasti vierellä kuin uskollinen koira konsanaan.

Hoitaminen on Tuomaksen kanssa varmasti yhtä "tylsän" helppoa, eihän meidän rautias turhaa rupea hyviä hoitohetkiä pilaamaan pelleilyllä tai huonolla käytöksellä. Orin saa hoidettua periaatteessa ihan irtikin karsinassaan, eipä Tuomas tee muuta kuin nuokuttele päätään, ja suurin murhe hoitohetkissä on niiden päättyminen, ainakin rautiaan mielestä. 

Ratsastaessa Tuomas on osoittanut olevansa nopeasti oppiva, yritteliäs sekä rehellisesti tekevä hevonen, suomenhevosena siis ryömies. Suomipojan moottori starttaa hyvin, ori vastaa apuihin ja on menossa mukana heti alusta asti. Nuoresta iästäänkin huolimatta Tuomas on melkeinpä minkä tasoisen ratsastajan hevonen, onhan sillä perustason hommat hanskassa ja hanskat tallella. Alussa kuitenkin kannattaa eritoten keskittyä takapään aktivoimiseen, jotta rautias ottaa sen kunnolla käyttöön.

Tuomaksesta on oikeastaan mihin vaan. Kouluun, esteille, maastoon, onpa sen perään nakattu parisen kertaa ihan vaunutkin, pääasiassa painoitutaan kuitenkin kouluun ja kenttähommiin. Kouluradalla Tuomas on oikea ilo silmälle - orilta löytyy tarmokkaat irtonaiset askeleet, ponnekas ravi ja pyörivä, etenevä laukka, sekä kykyä kantaa itsensä. 

Esteillä Tuomaksen iloisen ahkera asenne vaan jatkuu. Rautias omaa hyvän rytmin, vahvan ponnistuksen sekä hyppykorkeutta, joskin Tuomas tukeutuu ratsastajansa ohjeisiin hyppyä lähestyttäessä että sen jälkeen. 

Maastoratsuna Tuomas on pääasiassa edelleen yhtä reipas ja yhteyttä pitävä, eikä orin kanssa tarvitse pelätä peltopyitä tai kahisevia koivuja. Päinvastoin, rautias on hieman jopa maastoradalle helposti haaveilemaan jäävä, joten sitä saa kannustella välillä eteenpäin.

© VRL-14618

Sukujuuret

i Kanervarannan Sahrami VSN World Champion KTK-II

ii Jaarami x ie Melviina

iii Jeemias x iie Milli-Magenta x iei Venkula x iee Malviina

e Tähtisilmän Tuike

ei Ihmemaan Hatuntekijä x ee Pihkaniemen Tähtisilmä

eii Rontus x eie Ihmemaan Aliisa x eei Jalo-Viima x eee Sadettaja

Tuomas on 2-polvinen, ja rajoitetusti käytössä jalostukseen.
o/t. nimi / 00.00.0000 / emä / omistaja

Kisakalenteri

00.00.0000 paikka / NJ / tuomari / 00/00

KRJ 02 sijoitusta, joista 00 voittoja

14.03.2019 kutsu / vaativa B / 04/30

21.03.2019 kutsu / vaativa B / 04/30

KERJ 00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.0000 paikka / taso / sijoitus

Päiväkirja

00.00.2019, kirjoittanut omistaja, päiväkirjamerkintä

teksti.

tausta © owly9 CC BY-NC 2.0 edited / muu materiaali © VRL-14618, ellei toisin mainittu.
Valokylän Talli on virtuaalitalli, ja näin ollen sivuilla esitetyt henkilöt ja kuviin liitetyt tiedot ovat fiktiivisiä.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now