Castlebar Magician

virtuaalihevonen, rekisteröity VH18-035-0203

141cm korkea rautiaankimo connemaraponiori
syntynyt 20.06.2018, satunainen ikääntyminen, nyt 14-vuotias

kasvattanut Castlebar Connemaras, Irlanti evm, maahantuoja Hopewood Connemaras

omistajana Vilma Surunen VRL-14618

painoittunut yleislajeihin tasoilla Helppo A & 100cm & Helppo

♡ III -palkittu kantakirjassa joulukuussa 2018

♡ tavoitteina kouluratsastusjaoksen, esteratsastusjaoksen & kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelut

Connemarat on aina olleet lähellä sydäntä. Jotenkin näppäriä poneja moneen lajiin, erityisesti niiden lahjakkuus kenttäpuolella on aina kiinnostunut. Mitenkään hirveän aktiivisesti en niiden kasvatuksesta ole kuitenkaan ollut kiinnostunut. 
Sattuipa sitten kaunis päivä vastaan foorumilla ilmoitus tuonticonnemaroista myytävänä. Vaikka erityisesti en rotua tai poneja ollut ostamassakaan, eksyin uteliaisuuttani katselemaan ilmoitusta sitten tarkemmin, ja parin kohdalla tuli heti "pakko saada" -tuntemus. Lopulta sovimme kaupat ihanasta, hyväluontoisesta kimosta orista maahantuojan JPn kanssa, ja malttamattomana odottelin ihanan nuoren orini saapumista Suomeen. Ruotsin kautta rajojen yli tuotu Magician lopulta parkkeerattiin tallipihan kulmaan, ja innosta puhisten pääsin kurkistamaan ensimmäistä kertaa tätä sydäntenkin murskaajaksi tituleerattua ponia. 
Ja sitähän Mage oli, autosta ulos tullessaan korvat hörössä iloisesti kaikkia tervehtien se laittoi tallityttöjen jalat spagetiksi ja keräsi uteliaita hörähdyksiä tarhaavilta ratsuilta. 
omistaja Vilma

Korvat hörössä iloisesti hörisevä connemaranponi? No se on Mage! Aina positiivinen, suorastaan ruunamainen oriherra taattua irkkulaatua, jonka meikäläinen meni ja osti hetken huumassa kuvat nähtyään. Ja hetkeäkään tätä heräteostosta ei ole tullut kaduttua - kyseessä on varmaan maailman kiltein poniori, joka kohdalle voi sattua. Voikin olla, että sille lässytellään palkaksi päivittäin. Ja että se saa pari ylimääräistä omenasiivua ruoalla. Ja että tallitytöt livauttelevat Magelle sokeripalan tai kaksikin connemaran katsellessa tyttösiä tummilla, suurilla silmillään. Mutta oikeutetusti voi sanoa, että tämä nuori herrasmies kaiken huomionsa ansaitsee, onhan se suloinen, ja osaavakin. Ja meikäläisen oma kultamussukka, joka on aina menossa mukana, jättäen turhat ilkeydet ja kujeilut muiden nelijalkaisten suunniteltaviksi.

Mage myytiin minulle "koko perheelle soveltuvana ratsuna", enkä voi väittää toisin. Kehtaan jopa sanoa, että poniorin voisi hoitaa ekaluokkalainen ilman vieressä kyttäämistä, niin kiltti kimoherra on. Erittäin sosiaalinen Mage tulee myös toimeen kaikkien hevosten - olivat ne sitten oreja tai eivät - kanssa, ja siksipä sitä voi tarhata huoletta kaikkien seurassa, mitä nyt tammojen kanssa nuori connemara voi toki hörähdellä haltioituneena kaunista seuraa saadessaan. Muuten tämä herttainen mamman mussu onkin rauhallinen tarhailija, joka tulee hakiessa jo vastaan portilla; ja jos Mage ei vielä odottele vastassa, vihellyksestä se ryntää innoissaan luokse herkkuja varten, valmiina päivän askareisiin. Kiinni tämän herrasmiehen saa siis helposti, ja taluttaessakin ori kulkee niin siivosti vierellä, että jättää kyllä muut epäilemään, että kyseessä olisi oikeasti ruuna, niin leppoisaa meno on.


Hoitaessa Mage on siis malliesimerkki hyvin käyttäytyvästä, rauhallisesta ja nautiskelevasta ponista. Sitä ei haittaa hoitajan pieni koko tai suuri ikä, ehei, Magelle passaa kaikki, kunhan huomiota saa ja vastapalkaksi voi paijailla päätä vasten ihmisrintaa tai laskea nojaamaan olkapäälle. Orin korviin voi kuiskutella myös rauhassa murheensa, se nimittäin kuuntelee ne korvat höröllä nappisilmät tuijotellen. Nuoresta iästään huolimatta kimo on täysin käsiteltävissä, se nostaa kaviot pyynnöstä, nappaa kuolaimetkin suuhun kämmeneltä ja antaa letittää ja nyprätä jouhia niin kauan, kuin kaksijalkaista huvittaa. Pesukarsinassa puolestaan voi hoitaja varautua kastumaan kanssa; connemara nimittäin rakastaa pesua ja vettä yli kaiken, ja taitaa ajatellakin, että haluaa jakaa tämän ihanan puhtauden tunteen pesijän kanssa. Lopputulos onkin usein se, että yhden sijasta pesukarsinasta tulee kaksi märkää, puhdasta nisäkästä ulos.

Magen selässä on oikeasti aina ilo istua. Se on alusta asti mukana hommassa ja menossa, oli kyseessä hikinen koulutreeni tai vauhdikas esteosuus. Kimolle sillä ei ole niin väliä, kunhan se saa puuhata ratsastajansa kanssa! Pientä yli-intoisuutta voi siis esiintyä alkuverryttelyissä, ottaen huomioon sen työintoisuuden, mutta ihan parissa minuutissa palaa tämäkin ori takaisin avuille.
Yleisesti Mage on eteenpäinpyrkivä, nöyrä ja kova tekemään ja oppimaan, ja se soveltuukin periaatteessa kaikentasoisille ratsastajille aina aloittelevasta lapsesta GP-tason kouluvääntäjälle. Kouluratsastuksesta puheen ollen, Mage on osoittautunut oikein näppäräksi perustason poniksi, jolta voi vaatia aina vaan enemmän, sen antaessa takaisin joka kerta. Connemara onkin kaunis, sulava ja varmaliikkeinen, korkeavoittoiset askeleet omaava ori, joka varmasti tulee pärjämään lajissa kunhan ikää saa lisää. Vaan eipä Mage esteilläkään ole lainkaan hullumpi. Kimo on lähes 100% hyppyvarma, sen tekniikasta ei ole muuta moitittavaa kuin hieman liian innokas aikainen ponnistus, ja vauhtiakin saa säädeltyä just eikä melkein sopivaksi. Ori ylittääkin kevyellä varalla metrin. Maastoillessa Magea voisi kuvailla jälleen intopiukeana menijänä, jonka meno ei hidastu - kunnes kohdalle sattuu lätäkkö tai kurainen kohta. Se on jostain syystä connemaran mielestä ylitsepääsemätön asia, likaantuminen. Liekö pidetty liian puhtaana varsana, vai mikä lie, mutta Magen kanssa kaikki muu menee, paitsi maastossa vesieste. Orin kanssa onkin vielä vähän tuuripeliä mennä vesiesteen yli, se saattaa rehellisesti kieltää tai väistää vesiesteen, tai pitää huolen ponnistaen tarpeeksi kauas, etteivät herran kaviot kastu. Toivottavasti kuitenkin tästäkin irrationaalisesta kurakammosta päästään eroon iän ja kokemuksen myötä.

Sukutaulu

Mage on tuontisukuinen, joten sillä ei ole virtuaalista sukua.

isä Castlebar Osiris

evm conn, vrt 143cm

isänisä Cloondale Owen evm conn, rt 144cm

 


isänemä Sadbh Ilane evm conn, rt 143cm

emä Castlebar Jillian

evm conn, rtkm 138cm

emänisä Blackriver Padraigh evm conn, rtpäiskm 139cm

 


emännemä An Farran Kathleen evm conn, mkm 142cm

Mage on rajoitetusti tarjolla jalostukseen tuontisukuisille connemaratammoille.

ori Hopewood Merlin ✝ / 02.12.2018 / emästä Hillsong Saraid KTK-II

Sukuselvityksen paikka.

Kalenteri

NJ 10.11.2018 Hopewood Connemaras / tuomari Miia Maria / 12/12
NJ 14.11.2018 Cefnmoor / tuomari yernisio / 07/10 SA

villit isänpäivänäyttelyt 11.11.2018 Sysälä / tuomari Sisla / 01/07

match show 25.11.2018 Maybeck Stud / punainen / --

villit joulunäyttelyt 08.12.2018 Katriinan talli / tuomari Uppe / 02/06

b2kiRrn.png

kouluratsastus
00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.2020 kutsu / Helppo A / 00/00

kenttäratsastus

06 sijoitusta, joista 01 voittoja

12.12.2018 kutsu / helppo / 06/41
13.12.2018 kutsu / helppo / 01/30

15.12.2018 kutsu / helppo / 02/41

18.12.2018 kutsu / helppo / 03/30

21.12.2018 kutsu / helppo / 03/30

26.12.2018 kutsu / helppo / 02/30

esteratsastus
01 sijoitusta, joista 00 voittoja

23.11.2018 kutsu / 100cm / 04/60

Päiväkirja

27.11.2018 estevalmennus © Sussu VRL-14618

Päivän ensimmäinen valmennettavani oli connemaranponi Mage, joka olikin jo ratsastajansa kanssa ehtinyt aloittamaan verryttelyä saapuessani. Ennen valmennusta olimme jo keskustelleet ratsukon toiveista ja ponin omistaja Humutin oli toivonut este- tai maastoestevalmennusta, jossa keskittyisimme vesiesteisiin. Koska talvi on ehtinyt saapua ja lumi peittää maan, päädyin kompromissiin ja suunnitelmissa oli estevalmennus, jossa keskitymme erikoisesteisiin. 

 

Silmäilin sivusilmällä Humun ja Magen verryttelyä kootessani esteitä maneesiin. Mage näytti olevan innoissaan ja Humu saikin hieman jarrutella ponin menohaluja. Vauhdistaan huolimatta poniori näytti kuitenkin keskittyvän hommaan täysillä, paikoitellen turhankin herkästi. Ensimmäinen neuvoni oli saada Mage hieman rauhallisemmaksi ja rennoksi vaihtelevilla tehtävillä, joita se ei ehdi kokoajan ennakoimaan. Käännyttiin aina eri suuntaan, otettiin välillä siirtyminen käyntiin ja välillä taas vaikka laukannosto. 

 

Kun alkuverryttely oli valmis, ratsukko sai tulla alkuun simppelin ristikon ja pystyn sarjan, jossa halusin hieman katsoa perusmenoa. Mage ylitti esteet kuin juna, mutta selvästi esteillä näkyi edelleen ennakointia, joka ilmeni turhan aikaisilla hypyillä. Uskon kuitenkin, että oikeat ponnistuspaikat alkavat vähitellen löytyä itsestään. Aloitimme sitten varsinaiset estetehtävät. Oli parit erilaiset linjat, toinen kaareva ja toinen suora, sekä parit yksittäiset esteet, jotka myöhemmin sisällytettäisiin rataan. Poikkeuksena esteissä oli se, että melkein kaikkiin olin yrittänyt lisätä jotain erikoista. Yhdessä roikkui loimi, oli vesimattoa ja erilaisia rinkuloita, sekä lainetta. 

 

Yksittäisiä erikoisesteitä Mage ei tuntunut kauheasti katselevan, mutta heti kun tuli useampi hyppy peräkkäin, sitä alkoi hieman epäilyttää erikoisen näköiset esteet. Tasan kerran ori kuitenkin kielsi ja kielto tulikin vesimatolle, jota piti hieman alusta asti tuijotella. Neuvoin Humua näyttämään maton Magelle lähietäisyydeltä, jonka jälkeen se ei ollutkaan enää niin jännä. Loppuun ratsukko sai vielä hypätä yhden radan hieman isompana, jotta koko valmennus ei olisi pelkästään pienempiä esteitä. Viimeinen rata sujui hyvin ja suurin osa hypyistä tuli ajallaan, eikä liian aikaisin. Mage oli valmennettavana todella miellyttävä, mutta omalla tavallaan haastava. Kun poni on jo noin pätevä ja menee mielellään, ei siinä oikein tiedä missä pitäisi neuvoa! 

Hoito-ohjeet & varusteet

♡ tarhassa riimu pois
♡ loimitettava yli -10 pakkasella toppaloimella, sateella sade- sekä iltatreenin jälkeen tarvittaessa fleeceloimella talliin

♡ ratsastaessa suojat eteen, taakse riittää pintelit, esteille panssari + bootsit

♡ säännöstelty rehu, vapaa heinä ja vesi, ruokaan ohjeiden mukaan lisäravinteita

Sloimik-punainenfine.png
Suitset-ruskea.png
Khuopa-valkoinen.png
Khuopa-rubyfine.png
Yhuopa-Upunainen.png
Ysatula-ruskea.png
Fpintelit-punainen.png
Lammassuoja-ruskeaej.png
Sloimi-punainen.png
Lammassuoja-ruskeatj.png
Floimi-punainen.png
Riimu-punainen2.png

© Kirke, kiitos!

Huppu-Upunainen.png
Rnaru-punainen2.png