Adorable's Rose Fizz

virtuaalihevonen, rekisteröity VH20-026-0044

142cm korkea rautias sabino welsh D-sektion ponitamma
syntynyt 08.06.2020, satunainen ikääntyminen, nyt 4-vuotias

kasvattanut Adorable, Suomi evm

omistajana Katla Huseby VRL-14618

painoittunut kouluratsastukseen & valjakkoajoon tasolla Helppo B & noviisi

♡ kantakirjakelpoinen

♡ tavoitteina kantakirjaus, kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, welshponien laatuarvostelu

Adorable oli erittäin pieni welshkasvattaja jo ponityttövuosinani, ja ilahduin suuresti huomatessani tilan edelleen porskuttavan näin kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Ensimmäinen kosketukseni welsheihin taisikin olla kyseisen kasvattajan mountain-tamman kautta. Joka tapauksessa oli siis erittäin luonnollista, että oman kasvatukseni tullessa ajankohtaiseksi ja miettiessäni jalostusvalintoja, kiinnostuin Adorablen toiminnasta ja tykästyin heidän jälkeensä roturintamalla niinkin paljon, että haaveilin jo vakavasti Innyn astuttamista yhdellä kasvattajan menestyneimmällä orilla. Tätä ennen ehdin kuitenkin jo tavata kasvattajapariskunnan, Johanneksen ja Hennan, yhteisen tuttavan tallitupareissa, ja juttua riitti niinkin paljon, että minut kutsuttiin heti seuraavana viikonloppuna kylään Adorablen tiluksille katsomaan kesän varsoja. Kukapa olisi voinut sanoa ei?
Paikan päällä pääsin viettämään varsin ihastuttavan viikonlopun tutustuen ja hurmaantuen tilan kasvatusperiaatteista entistä enemmän; täällä kasvatettiin tasokkaasti ja vakaasti harkiten. Poneja yhdisti eloisa ja toimelias luonne, korrekti rakenne ja liike sekä tietynlainen aktiivisuus ja motivoituneisuus ratsuina. Olikin sanomatta selvää, että jo toisena iltana ilmaisin mielenkiintoni kasvatinostajana, ja itsekseen olin jo vakuutellut lompakolleni, että laadusta saakin maksaa. Johannes ja Henna onnekseni olivat heti mukana juonessa ja valmiita tukemaan uutta kasvattajaa, ilmoittaen palautuneesta nuoresta, jolla oli lupausta kouluratsastukseen sekä tyypillinen ihastuttava luonne. Olihan se mielessä jo pyörinyt, että tamma jäisi kotiin, mutta mikäli olisin valmis kantakirjauttamaan sekä kilpailuttamaan kasvattia, se riittäisi heille. Sinä iltana kilistelimme jo varovasti laseja ja sovimme huomenna katsovamme sitä tammaa tarkemmalla silmällä.

Ja heti seuraavana aamuna kukonlaulua ennen olin matkalla aamutalliin Hennan kanssa, joka esittelisi minulle raudikkonsa ja valmistelisi sen koeratsastukseen. Johannes puolestaan pirautti tutulle eläinlääkärille ja sai tämän tilattua paikalle maanantaille, venyttäen minun lähtöäni päivällä, mutta se oli pieni paha se.
Liikenee turhaa sanoa, että sen samoin tein kun näin Vissyn sitten kentällä ravissa, olin valmis myymään vaikka pienen sieluni paholaiselle, jotta tämä poni lähtisi mukaani kotimatkalle.

Sitä sanotaan, että hevonen pitää nimetä sen mukaan, mitä siltä odottaa. Vissyltä siis odotettiin herttaista luonnetta, ei sen nimi varmaan muuten niin kuplivan vaaleanpunainen olisi. Ja sitä saatiin mitä pyydettiin, nimittäin maailman suloisin, pärskyvin, hellin poni, ainakin meidän mielestämme. Nappisilmien takana tämä ei-kirjava kirjava raudikko on oikea ystävällinen sielu, niin laumatovereilleen että ihmisilleen, ja hyväntuulisen hamuamisen ohella Vissyn seura on hyvin palkitsevaa jo itsessään.

Jos pitäisi kuvata Vissyä jotenkin ymmärrettävästi siitä, mitä tulee sen käytökseen ihmisen kanssa, sanoisin, että tamma on niitä harvoja hevosia, jotka luovuttaisin vaikka taaperon käsiin. Poni on siis äärimmäisen kiltti, sekä hellä hoitoponi, jonka koen täydellisen turvalliseksi hevoskansalaiseksi. Raudikko tulee kaikin tavoin puolimatkaan vastaan, oli kyse sitten tarhan portista, hoitajan halusta letittää sitä tylsyyksissään tai viedä se spontaanille metsäretkelle purouinneille - Vissy vaan tykkää viettää aikaa ihmisen seurassa. Sen luotto onkin yksi eniten arvostamiani piirteitä ponissa; Vissy matkaa kiltisti kunhan sen vie traileriin perille ja uudet paikatkaan eivät kammota tätä seurallista raudikkoa.

Vissy on kasvattajansa taidonnäyte mitä tulee rodun ratsuominaisuuksiin; liikkeiltään siinä on juuri toivottua irtonaisuutta ja voimaa askellajista toiseen, unohtamatta eloisuutta ja työmotivaatiota. Hitaan alun ei kannata antaa hämätä, sillä vaikka raudikko keskittyy ensimetreillä ehkä enemmän omalaatuiseen päristelyyn (kirjaimellisesti, Vissy on kova pärskimään) ja raukeaan käyntiin, pienellä kannustuksella tamman saa samalle aaltopituudelle. Ratsastajan panostuksesta siis riippuen Vissystä on niin tavoitteelliseen uran polkemiseen kuin ihan vaan leppoisaan köröttelyyn.

Vissy on vahvasti adorablelaista koulu- ja valjakkolinjaa, mikä näkyy juuri mahtipontisessa sekä ryhdikkäässä, pitkässä liikkeessä. Kouluradoilla tamman vahvuuksia ovatkin sen askellajit, aina käynnistä laukkaan, sekä vahva miellyttämisenhalu. Sen sijaan joudun myöntämään Vissyn helmasynnin olevan sen hitaassa siirtymisessä askellajista toiseen; Vissy reagoi vähän turhan kiireettä, vaikka virkeä ratsu onkin. Hitaasti mutta varmasti onkin erittäin paikkaansapitävä lausahdus tämän kohdalla.

Ajossa raudikko on kutakuinkin samoilla radoilla kuin selästä käsin; tamman vahvuuksia ovat jälleen ne liikkeet ja yritteliäs asenne, heikkoutena jälleen jäädään kaipamaan tiettyä terävyyttä tekemistahtiin. Voisin siis sanoa, että aika tasaisesti - mutta myös näyttävästi - suorittava poni.

Sukutaulu

Vissy on tuontisukuinen, joten sillä ei ole virtuaalista sukua.

isä Watkiss Crystal Champagne

evm welsh D, rtkrj 149cm

isänisä Watkiss Rambling Rum evm welsh D, mrnkm 151cm

 


isänemä Watkiss Buzzing Bumblebee evm welsh D, vrtkrj 146cm

emä Adorable's Glasgow Lily

evm welsh D, prt 141cm

emänisä Little Rebel's Wicked Kicks evm welsh D, prt 148cm

 


emännemä Adorable's Briar Rose evm welsh D, prtkrj 144cm

Vissy ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

Sukuselvityksen paikka.

Kalenteri

25.07.2020 Maybeck Stud / nj / tuomari VP / 07/12 SA

​31.07.2020 Safiiritiikeri / nj / tuomari Jannica / 03/10, irtoSERT

kouluratsastus
10 sijoitusta, joista 02 voittoja

22.07.2020 kutsu / Helppo B / 05/30

24.07.2020 kutsu / Helppo B / 01/48

24.07.2020 kutsu / Helppo B / 04/30

29.07.2020 kutsu / Helppo B / 03/48

02.08.2020 kutsu / Helppo B / 01/30

06.08.2020 kutsu / Helppo B / 05/30

07.08.2020 kutsu / Helppo B / 02/30

16.08.2020 kutsu / Helppo B / 05/30

18.08.2020 kutsu / Helppo B / 03/30

25.08.2020 kutsu / Helppo B / 02/30

valjakkoajo
00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.0000 kutsu / noviisi / 00/00

Päiväkirja

Tekstiä tähän.

Hoito-ohjeet & varusteet

♡ tarhassa riimu pois
♡ loimitettava yli -15 pakkasella toppaloimella, sateella sade- sekä iltatreenin jälkeen tarvittaessa fleeceloimella talliin

♡ huulet rasvattava säännöllisesti

♡ ratsastaessa suojat + bootsit

♡ säännöstelty rehu, vapaa heinä ja vesi

Sloimik-harmaafine.png
Floimi-rose.png
Suitset-musta.png
Khuopa-valkoinen.png
Khuopa-beigefine.png
Khuopa-Urose7.png
Ksatula-musta2.png
Fpintelit-rose.png
Lammassuoja-mustaej.png
Lammassuoja-mustatj.png
Putsimusta.png
Loimifine-beigek.png
Knaru-mustames.png
Rnaru-rose2.png
Riimuk-rose2.png

© Kirke, kiitos!